فواید شیردهی بر سلامت کودکان به خوبی شناخته شده است، اما تحقیقات نشان می دهد که می تواند به کاهش خطر ابتلا به سرطان سینه در زنان نیز کمک کند. به گفته انجمن سرطان آمریکا (ACS)، زنانی که به نوزادان خود شیر می دهند، احتمال کمتری برای ابتلا به سرطان سینه در مراحل بعدی زندگی دارند. این به این دلیل است که هورمون هایی که در دوران شیردهی ترشح می شوند می توانند رشد سلول های پیش سرطانی را کند یا متوقف کنند و حتی ممکن است باعث مرگ برخی از سلول های پیش سرطانی شوند.

 
شیر مادر حاوی آنتی بادی هایی است که به محافظت از نوزادان در برابر باکتری ها و ویروس ها کمک می کند، که ممکن است خطر ابتلا به سرطان را در آینده کاهش دهد. علاوه بر این، مادران شیرده هر ساله سیکل‌های قاعدگی کمتری دارند، که همچنین قرار گرفتن در معرض استروژن و سایر هورمون‌هایی را که می‌توانند در ایجاد برخی از انواع سرطان نقش دارند، کاهش دهد.
 
ACS خاطرنشان می کند که تغذیه با شیر مادر به مدت یک سال ممکن است خطر ابتلا به سرطان سینه را در زنان 10 تا 25 درصد کاهش دهد، در حالی که کسانی که به طور انحصاری برای شش ماه یا بیشتر شیر می دهند، احتمالاً به دلیل تغییرات هورمونی در دوران شیردهی، خطر کمتری دارند.
 
تصور می شود که این مزیت به کاهش قرار گرفتن در معرض استروژن مربوط می شود و ممکن است توضیح دهد که چرا شیردهی با خطر کمتر سرطان سینه قبل از یائسگی در مقایسه با زنان غیر شیرده مرتبط است.
 
با این حال، توجه به این نکته مهم است که عوامل زیادی وجود دارند که می‌توانند بر خطر ابتلا به سرطان سینه در زنان تأثیر بگذارند، از جمله سن منارک (شروع دوره‌های ماهانه)، تعداد حاملگی‌ها و روش‌های کنترل بارداری مورد استفاده، و افزایش وزن در دوران بزرگسالی.
 
زنان باید خطرات فردی خود را با ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی خود در میان بگذارند تا بهتر درک کنند که چگونه انتخاب سبک زندگی می تواند بر خطر ابتلا به این بیماری تاثیر بگذارد.
 
به گفته انجمن سرطان آمریکا (ACS)، تغذیه با شیر مادر نه تنها برای سلامت نوزادان مفید است، بلکه به کاهش خطر ابتلا به سرطان سینه در زنان کمک می کند. این به این دلیل است که هورمون هایی که در دوران شیردهی ترشح می شوند ممکن است رشد سلول های پیش سرطانی را کند یا متوقف کنند و حتی ممکن است باعث مرگ برخی از سلول های پیش سرطانی شوند.
 
شیر مادر حاوی آنتی بادی هایی است که به محافظت از نوزادان در برابر عفونت ها کمک می کند، که ممکن است خطر ابتلا به سرطان را در آینده کاهش دهد. زنانی که به مدت یک سال از شیر مادر تغذیه می کنند ممکن است 10 تا 25 درصد کمتر در معرض خطر ابتلا به سرطان سینه قرار داشته باشند و آنهایی که به طور انحصاری به مدت شش ماه یا بیشتر شیر می دهند، به دلیل تغییرات هورمونی در دوران شیردهی، خطر کمتری دارند.
 
با این حال، عوامل زیادی وجود دارد که می تواند بر خطر ابتلا به سرطان سینه در زنان تأثیر بگذارد، از جمله سن منارک (شروع دوره های ماهانه)، تعداد حاملگی ها و روش های کنترل بارداری استفاده شده و افزایش وزن در دوران بزرگسالی. زنان باید خطرات فردی خود را با ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی خود در میان بگذارند تا درک بهتری داشته باشند که چگونه انتخاب سبک زندگی می تواند بر خطر ابتلا به این بیماری تأثیر بگذارد.
منبع مطلب: زندگی سبز