ژلاتین پروتئینی است که از جوشاندن استخوان ها، پوست و بافت های همبند حیوانات ساخته می شود. قرن هاست که به عنوان افزودنی غذایی، غلیظ کننده، تثبیت کننده، امولسیفایر و عامل ژل کننده در بسیاری از کاربردهای آشپزی مورد استفاده قرار گرفته است. حقایق تغذیه ای ژلاتین ژلاتین کالری و کربوهیدرات کمی دارد اما پروتئین بالایی دارد. یک قاشق غذاخوری (10 گرم) پودر ژلاتین خشک حاوی 6-8 کالری و کمتر از یک گرم کربوهیدرات است، در حالی که حدود 7 گرم پروتئین دارد.

فواید ژلاتین برای سلامتی

 
سلامت مفاصل را بهبود می بخشد - ژلاتین سرشار از گلیسین و پرولین است، دو اسید آمینه که خواص ضد التهابی قوی دارند و می توانند به کاهش درد و تورم مفاصل مرتبط با آرتریت و سایر بیماری های التهابی کمک کنند. علاوه بر این، این ترکیبات همچنین نقش مهمی در سنتز کلاژن دارند که برای حفظ قوی و سالم مفاصل ضروری است.
حمایت از سلامت پوست - ژلاتین حاوی سطوح بالایی از کلاژن است که به حفظ جوانی و درخشندگی پوست شما کمک می کند. کلاژن مسئول حفظ خاصیت ارتجاعی پوست، کاهش چین و چروک و بهبود بافت کلی پوست است.
سلامت دستگاه گوارش را تقویت می کند - ژلاتین برای بهبود هضم با کمک به تجزیه پروتئین ها به اجزای کوچکتر شناخته شده است که جذب آن آسان تر است. این امر به ویژه برای افرادی که در هضم گوشت یا محصولات لبنی مشکل دارند مفید است. علاوه بر این، ژلاتین همچنین می تواند به تسکین علائم IBS و سایر اختلالات روده کمک کند.
تقویت ناخن و مو - ژلاتین سرشار از کراتین است، پروتئینی که در مو و ناخن یافت می شود. مصرف منظم ژلاتین ممکن است به تقویت ناخن های شکننده و تقویت رشد مو کمک کند.
به تلاش‌های کاهش وزن کمک کنید - ژلاتین بسیار کم کالری و کربوهیدرات است، و اگر می‌خواهید وزن خود را کاهش دهید، آن را به یک انتخاب عالی تبدیل می‌کند. همچنین می تواند به شما کمک کند مدت بیشتری احساس سیری کنید، از پرخوری جلوگیری کنید و از کاهش وزن سالم حمایت کنید. عوارض جانبی ژلاتین اگرچه ژلاتین به طور کلی برای اکثر افراد بی خطر در نظر گرفته می شود، برخی از عوارض جانبی بالقوه وجود دارد که باید در نظر گرفت. در اینجا چند نکته وجود دارد که باید به آنها توجه کنید: آلرژی/عدم تحمل - برخی از افراد ممکن است نسبت به برخی مواد مورد استفاده در تولید ژلاتین مانند گلوتن، سویا، ماهی، تخم مرغ یا شیر حساسیت یا عدم تحمل داشته باشند. اگر پس از مصرف ژلاتین هر گونه واکنش نامطلوب را تجربه کردید، بهتر است تا زمانی که با پزشک خود مشورت نکنید از مصرف آن خودداری کنید. خطر پوکی استخوان - در حالی که ژلاتین سرشار از کلسیم است، همچنین حاوی فسفر است که می تواند به این ماده معدنی متصل شود و جذب آن را کاهش دهد. فسفر بیش از حد در رابطه با مصرف کلسیم ممکن است منجر به افزایش خطر پوکی استخوان شود. التهاب - اگرچه ژلاتین اغلب به دلیل خواص ضد التهابی آن تبلیغ می شود، اما گاهی اوقات می تواند باعث التهاب در افراد مستعد شود. این به این دلیل است که فرآیند تولید می تواند مقادیر کمی از ناخالصی ها را تولید کند که ممکن است باعث ایجاد پاسخ های ایمنی در برخی افراد شود.
 
 
راه های مختلفی برای استفاده از ژلاتین به عنوان بخشی از یک رژیم غذایی سالم وجود دارد. می توانید آن را در دستور العمل هایی مانند ژله، مربا، مارشمالو، آب نبات، دسر و سوپ بگنجانید. همچنین می توانید آن را با آب داغ یا مایع دیگری مخلوط کنید تا یک مکمل نرم ژل درست کنید که می تواند روزانه مصرف شود. هنگام انتخاب محصولات ژلاتینی، محصولاتی را انتخاب کنید که فاقد قندهای افزوده، مواد نگهدارنده و سایر مواد مضر هستند.