چاقی و اضافه وزن چگونه درمان می شود؟
چاقی و اضافه وزن شرایطی هستند که زمانی رخ می دهند که شاخص توده بدنی (BMI) فرد بالاتر از حد طبیعی باشد. BMI اندازه گیری چربی بدن بر اساس وزن و قد فرد است. با تقسیم وزن افراد بر حسب کیلوگرم بر مجذور قد آنها بر حسب متر محاسبه می شود. چاقی زمانی اتفاق می افتد که BMI فرد 30 یا بالاتر باشد. اضافه وزن زمانی رخ می دهد که BMI یک فرد بین 25 تا 29.9 باشد. شایع ترین علل چاقی شامل کمبود فعالیت بدنی، رژیم غذایی ناسالم و ژنتیک است.
سبک زندگی کم تحرک، که در آن فرد فعالیت بدنی منظمی ندارد، می تواند منجر به افزایش وزن و چاقی شود. یک رژیم غذایی ناسالم که پر کالری و کم مواد مغذی است نیز می تواند به چاقی کمک کند. علاوه بر این، ژنتیک می تواند در خطر چاقی افراد نقش داشته باشد.
خطرات چاقی برای سلامتی شامل افزایش خطر ابتلا به دیابت نوع 2، بیماری قلبی، فشار خون بالا و انواع خاصی از سرطان است. چاقی همچنین می تواند منجر به درد مفاصل و کاهش تحرک شود. چربی بدن معمولاً با استفاده از روشهای مختلفی اندازهگیری میشود، از جمله BMI، تست چین خوردگی پوست، و جذب سنجی اشعه ایکس با انرژی دوگانه (DEXA).
BMI رایج ترین روش برای اندازه گیری چربی بدن است و با تقسیم وزن افراد بر حسب کیلوگرم بر مجذور قد آنها بر حسب متر محاسبه می شود. BMI ابزار مفیدی برای تعیین خطر ابتلا به مشکلات سلامتی مرتبط با چاقی است. با این حال، توجه به این نکته مهم است که BMI به تنهایی ممکن است تصویر کاملی از درصد چربی بدن یک فرد ارائه نکند. فعالیت بدنی و ورزش در درمان چاقی مهم است.
فعالیت بدنی منظم می تواند به کاهش چربی بدن و بهبود سلامت کلی کمک کند. انجمن قلب آمریکا توصیه می کند که بزرگسالان حداقل 150 دقیقه فعالیت هوازی با شدت متوسط یا 75 دقیقه فعالیت هوازی با شدت شدید در هفته داشته باشند. رژیم غذایی نیز عامل مهمی در درمان چاقی است. یک رژیم غذایی سالم که سرشار از مواد مغذی و کم کالری است می تواند به کاهش چربی بدن و بهبود سلامت کلی کمک کند.
دستورالعملهای غذایی برای آمریکاییها توصیه میکند که افراد از انواع غذاهای غنی از مواد مغذی مانند میوهها، سبزیجات، غلات کامل و منابع پروتئین بدون چربی استفاده کنند، در حالی که مصرف قندهای اضافه شده، چربیهای اشباع و ترانس و سدیم را محدود کنند. در نتیجه، چاقی و اضافه وزن شرایطی هستند که می توانند عواقب جدی برای سلامتی داشته باشند. شایع ترین علل چاقی شامل کمبود فعالیت بدنی، رژیم غذایی ناسالم و ژنتیک است.
BMI ابزار مفیدی برای تعیین خطر ابتلا به مشکلات سلامتی مرتبط با چاقی است. فعالیت بدنی و در درمان چاقی مهم هستند. یک رژیم غذایی سالم که سرشار از مواد مغذی و کم کالری است نیز می تواند به کاهش چربی بدن و بهبود سلامت کلی کمک کند. BMI به تنهایی ممکن است تصویر کاملی از درصد چربی بدن یک فرد ارائه نکند، و مهم است که روشهای دیگر اندازهگیری چربی بدن، مانند تست چینخوردگی و اسکن DEXA را در نظر بگیرید.
علاوه بر این درمان ها، همکاری با یک ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی برای ایجاد یک برنامه درمانی شخصی برای مدیریت چاقی یا اضافه وزن بسیار مهم است. این ممکن است بسته به نیازها و شرایط خاص فرد شامل تغییر سبک زندگی، دارو یا جراحی باشد.
منبع مطلب مجله پزشکی سلامتی زندگی سبز می باشد.